Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre
https://kozvilhiba.hu/https://www.palyazat.gov.hu/http://mtu.gov.hu/http://www.nka.hu/http://varos.harkany.hu/palyazat/elnyert/eu/2012/15/kerekparos-turizmus-fejlesztese-harkany-es-belisce-tersegben-huhr1101122
Vissza a választásokhoz

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

A 2016. OKTÓBER 2. NAPJÁRA KITŰZÖTT ORSZÁGOS NÉPSZAVAZÁSRÓL

Tisztelt Harkányi Választópolgárok!

Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-ára. A népszavazásra feltett kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A szavazás napján reggel 6 órától este 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelyben a választó szerepel a névjegyzékben. A szavazóköri névjegyzékbe történő felvételről a választók 2016. augusztus 16-ig tájékoztatást kaptak a Nemzeti Választási Irodától.
A választópolgárok fő szabályként a lakóhelyük szerint kijelölt, az Értesítőn feltüntetett szavazókörben személyesen szavazhatnak.

A szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgár személyesen szavazhat. A szavazás napján harkányi lakcímétől távol tartózkodó választópolgár, belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

Átjelentkezést 2016. szeptember 30-án (péntek) 16 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe vételt 2016. szeptember 24-én (szombat) l6 óráig lehet kérni a www.valasztas.hu oldalon, illetve levélben vagy személyesen a Harkányi Helyi Választási Irodán (7815 Harkány, Petőfi S. u. 2-4.)

A mozgásában egészségi állapota, vagy fogyatékossága miatt gátolt választópolgár, meghatalmazott útján vagy levélben, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be legkésőbb 2016. szeptember 30-án (pénteken) 16.00 óráig a Harkányi Helyi Választási Irodához, a szavazás napján 15.00 óráig pedig a szavazatszámláló bizottsághoz. A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár nevét, születési nevét, születési helyét, anyja nevét, személyi azonosítóját. Ha átjelentkezéssel szavazó választópolgár igényel mozgóurnát a kérelemnek tartalmaznia kell azt a címet, ahova a mozgóurna kiszállítását kéri. Mozgóurna iránti kérelem letölthető a www.valasztas.hu oldalról. Papíralapú nyomtatványt a személyes ügyintézéshez a Helyi Választási Irodában, a Harkányi Közös Önkormányzati Hivatalban (7815 Harkány, Petőfi S. u. 2-4.) tudunk biztosítani.
 FIGYELEM! A mozgóurnába kizárólag az a választópolgár adhatja le szavazatát, akit – a korábbiakban ismertetett kérelme alapján - a Helyi Választási Iroda, vagy a szavazás napján a Szavazatszámláló Bizottság felvett a mozgóurnával szavazók jegyzékére.

A fogyatékossággal élő választópolgár kérheti, hogy akadálymentes szavazóhelyiségben szavazhasson. A kérelmet a Harkányi Helyi Választási Irodához (7815 Harkány, Petőfi S. u. 2-4.) kell benyújtani 2016. szeptember 30-án (péntek) 16 óráig.

Harkány városban ezúttal is négy szavazókörben lehet szavazni, ám a szavazókörök címe és beosztása a korábbi évekhez képest némiképp módosult. A kellemetlenségek elkerülése érdekében a szavazást megelőzően kérem, nézze meg névjegyzéki értesítőjét vagy tájékozódjon a Hivatalban! (A szavazókörzetekhez tartozó utcák listája elérhető a www.harkany.hu honlapon az önkormányzat/választások menüpont alatt is.)
 


Harkány város szavazókörei:
001. sz. szavazókör:                    Faluház                       Széchenyi tér 19.
002. sz. szavazókör:                    Általános iskola          Arany János u.16.
003.sz. szavazókör:                      Művelődési ház          Kossuth Lajos u.2.
004. sz. szavazókör:                      volt Bolgár múzeum   Kossuth Lajos u.2/A.
 

A szavazat leadására azt követően kerülhet sor, ha a szavazatszámláló bizottság megállapította a választópolgár személyazonosságát és személyi azonosítóját (régi nevén személyi szám) vagy lakcímét, és szerepel a névjegyzékben.

A személyazonosság igazolására alkalmas:
-    magyar hatóság által kiállított személyazonosító igazolvány (személyi igazolvány, régi könyvecske formátumú személyi)
-    magyar hatóság által kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvány
-    magyar hatóság által kiállított vezetői engedély
-    magyar hatóság által kiállított útlevél, ideiglenes útlevél

A személyi azonosító igazolására alkalmas:

-    személyi azonosítót igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
-    hatósági bizonyítvány, illetőleg igazolás a személyi azonosító jelről

A lakcím igazolására alkalmas:

-    lakcímet igazoló hatósági igazolvány
-    régi könyvecske formátumú személyazonosító igazolvány amennyiben a lakcímet tartalmazza

Személyazonosság és személyi azonosító vagy lakcím csak a szavazás napján is érvényes igazolvány valamelyikével igazolható.

Felhívom szíves figyelmüket, hogy a Harkányi Helyi Választási Iroda (HVI) – Drávaszerdahely, Márfa és Szava községekre is kiterjedő illetékességgel működik.
 
Harkány Helyi Választási Iroda:
vezetője: Dr. Markovics Boglárka, jegyző
címe:      7815 Harkány, Petőfi S. u. 2-4.
telefon:   72/480-100; 72/480-202
fax:         72/480-518
jogi helyettes: Dr. Hohner Éva, igazgatási ügyintéző
e-mail cím: titkarsag@harkany.hu
 
Esetleges kérdéseikkel, problémáikkal keressék bizalommal a Helyi Választási Iroda munkatársait. Választási ügyekben a Közös Önkormányzati Hivatal nyitvatartási idejében állunk rendelkezésükre.
 

Harkány, 2016. szeptember 14.

Dr. Markovics Boglárka
Jegyző, HVI vezető

 

http://turizmus.harkany.hu/szallas-vendeglatashttp://www.harkanyfurdo.hu/http://www.harkanykorhaz.hu/http://www.harkanyturizmus.hu/http://psoriasiscentrum.hu/hu/http://varos.harkany.hu/mediaajanlat