Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre
https://kozvilhiba.hu/https://www.palyazat.gov.hu/http://mtu.gov.hu/http://www.nka.hu/http://varos.harkany.hu/palyazat/elnyert/eu/2012/15/kerekparos-turizmus-fejlesztese-harkany-es-belisce-tersegben-huhr1101122

Kurcsatov

Kurcsatov

Oroszország Kurcsatov városával 2014. novemberében kötött testvérvárosi megállapodást Harkány.

Kurcsatov Oroszországban a Kurszki terület Kurcsatovi járásának székhelye, a tartomány harmadik legnagyobb városa, mely 1968-ban az atomerőmű létesítésekor keletkezett. Kurszktól 40 km-re nyugatra, a Szejm-folyó bal partján, Kurcsatov város mellett működik az ország harmadik legnagyobb atomerőműve. Kétszer két blokkját 1976-1985 között helyezték üzembe.

Kurchatov az egyik legszervezettebb és legszebb város Kurszk tartományban (2004-ben, 2006-ban és 2011-ben elnyerte a legkomfortosabb város díját). A településen könnyű tájékozódni, hiszen a pontos tervezésnek köszönhetően széles sugárutak és utcák szelik át a helységet.

A városban létrehoztak egy 22 km2 területű víztározót, mely a Szejm folyó keskeny csatornájával van összekötve. A tározót az atomreaktorok hűtésére kidolgozott rendszerben hasznosítják. A tározó területén több, mint 50 különböző gombafajt és számos növényfajt találtak, melyek szerepelnek a Kurszki tartomány „Vörös könyvében”.

Ősszel és tavasszal a tározó partján lehetőség nyílik számos különböző fajtájú költöző madár megtekintésére. A vándorlás kezdetekor a tónál hemzsegnek a seregélyek, a fecskék, a jégmadarak, a gyurgyalagok, a búbos bankák és a kakukkok.

Weboldal: http://www.kurchatov.info/

http://turizmus.harkany.hu/szallas-vendeglatashttp://www.harkanyfurdo.hu/http://www.harkanykorhaz.hu/http://www.harkanyturizmus.hu/http://psoriasiscentrum.hu/hu/http://varos.harkany.hu/mediaajanlat